Reza Zarrab'ın avukatından 50 milyon dolarlık kefalet başvurusu

Reza Zarrab'ın avukatından 50 milyon dolarlık kefalet başvurusu

Reza Zarrab'ın avukatı federal mahkemeden, müvekkilinin, 10 milyon doları nakit olmak üzere 50 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakılması talebinde bulundu.

Zarrab'ı tutuklatan savcı Pret Bharara, kefalet başvurusundaki taahhütleri "yetersiz" bularak, talebi reddetti. Avukatı kefalet dilekçesinde, Zarrab'ın bazı şartları yerine getireceğini belirtmişti. Zarrab'ın Güney Manhattan sınırları dışına çıkmayacağı, New York'taki bir konutta kalacağı, konutun 24 saat boyunca silahlı güvenlik görevlileri tarafından korunacağı ve GPS'le izleneceği taahhüt edildi. Avukatı müvekkilinin evden yalnızca sağlık hizmetleri, dini görevler ve duruşmalar için çıkacağını söyledi. 

Zarrab'ın tutuklanması emrini veren savcı Preet Bharara'nın ofisi, ret kararıyla ilgili başka açıklama yapmadı. Brafman davayla ilgili savcıdan, kefalet konusunu görüşmek üzere bir duruşma talep etti. Brafman, aynı kefalet şartlarının yakın dönemde Çinli milyarder Ng Lap Seng için hayata geçirildiğini söyledi. Bir anlaşma yapılması durumunda müvekkilinin kaçmasının ihtimal dahilinde olmadığını söyleyen Brafman, Zarrab'ın böyle bir durumda uluslararası müzik yıldızı eşinin kariyerine de zarar vereceğini, eşinin "bir kaçakla evli" konumuna düşeceğini belirtti.

İran asıllı Zarrab 21 Mart'ta eşi Ebru Gündeş ve kızıyla birlikte ABD'nin Miami kentine giriş yaparken, havaalanında tutuklanmıştı. Zarrab "İran'a yönelik yaptırımlara uymayarak ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekârlığı yapmak ve karapara aklamak"la suçlanıyor. Savcı Preet Bharara tarafından hazırlanan ön iddianamede, Zarrab hakkında toplam 75 yıl hapis cezası isteniyor. 33 yaşındaki Zarrab, New York'un Manhattan bölgesindeki Metropolitan Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.