Renault'da direniş devam ediyor

Renault'da direniş devam ediyor

İşverenle imzalanan Toplu İş Sözleşmesi nedeniyle üyesi oldukları Türk Metal-İş Sendikası'na tepki göstererek greve çıkan Renault işçilerinin direnişi devam ediyor.

BURSA - İşverenle imzalanan Toplu İş Sözleşmesi nedeniyle üyesi oldukları Türk Metal-İş Sendikası'na tepki göstererek sendikadan istifa eden ardından da çalıştıkları fabrikalarda üretimi durdurarak direnişe başlayan metal işçilerinin direnişi 9'uncu gününde. TOFAŞ ve Mako fabrikalarında her işçiye 1000'er lira ve sözleşmenin 2. ile 3. yılında taksit taksit olmak üzere 2 bin 400'er lira prim ve işten çıkartılmamaları taleplerinin karşılanması üzerine sonlanırken, Renault fabrikasında yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadı.

Bosch fabrikasındaki TİS koşulları ve ücret artışı talepleri kabul edilmeyen metal işçilerin, yapılan görüşmede olumsuz sonuç çıkması sonrası Renault'daki işçiler direnişi sürdürme kararı aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.