Rektörlük Serpil Sancar’ın istifasını kabul etmedi

Rektörlük Serpil Sancar’ın istifasını kabul etmedi

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Sancar’ın istifasının kabul edilmediğini açıkladı.

Rektörlükten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde geçen hafta yaşanan olaylar nedeniyle Sancar’ın istifa ettiği yönünde haberlerin yer aldığı ifade edildi.

Açıklamada, “Adı geçen istifa kabul edilmemiş olup, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Sancar’ın, istifası kabul edilene kadar dekanlık görevi devam etmektedir” denildi.

Yaşanan olaylarda güvenlik güçlerinin öğrenci ve akademisyenlere fiziki şiddet uyguladığı yönündeki söylemlerin gerçeği tam olarak yansıtmadığı belirtilen açıklamada, “Olaylarda güvenlik güçlerinin şiddet uygulayanları ve bazı öğrencileri yaralayanları yakalamak için fakülteye girmesi laf konusudur.” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.