Redhack soruşturmasında 4 kişi gözaltına alındı

Redhack soruşturmasında 4 kişi gözaltına alındı

Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın kişisel gmail, yahoo ve iCloud hesaplarını ele geçirdiğini duyuran RedHack'in üyesi oldukları iddiasıyla Taylan Kulaçoğlu'nın yanı sıra 2013 yılındaki soruşturmada yer alan 3 ismin daha yeniden gözaltına alındığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın kişisel gmail, yahoo ve iCloud hesaplarını ele geçirdiğini duyuran Redhack'in, tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Alp Altınörs ve Özgür Gündem danışma kurulu üyesi Aslı Erdoğan başta olmak üzere diğer solcu muhaliflerin 26 Eylül'e kadar serbest bırakılmaması halinde ellerindeki elektronik postaları yayınlayacağını duyurması sonrası RedHack'e yönelik gözaltıların sayısı arttı.

2013 yılında Reyhanlı patlamasının belgelerinin açığa çıkarılması ve emniyetin internet sitelerinin hacklenmesine dair Ankara merkezli yürütülen "Redhack soruşturması" kapsamında tutuklanan Taylan Kulaçoğlu, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. 

Dün gece yeniden gözaltına alınan Kulaçoğlu'nun yansı sıra 3 ismin daha gözaltına alındığı öğrenildi. 

Aynı isimler yeniden gözaltında

Gözaltına alınan her üç isim de 2013 yılı soruşturmasında gözaltına alınıp, daha mahkemece serbest bırakılmıştı. Yeniden gözaltına alındıkları öğrenilen o isimler ise; Abidin Çelik, Ekin Baykal, ve ?Uğur Cihan Oktulmuş. 

Sözkonusu isimlerden Abidin Çelik'in Muğla'da, Ekin Baykal'ın Ordu'da, Uğur Cihan Okutulmuş'un ise Mersin'de gözaltına alındıkları öğrenildi.

Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan Taylan Kulaçoğlu ile görüştürülmeyen avukatı Fırat Durak, Twitter hesabınndan müvekkilinin adeta kendilerinden kaçırılırcasına Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü paylaştı. Gözaltına alınan diğer isimlerin de avukatları ile görüştürülmelerine izin verilmedi.

Emniyet'in daha önce gözaltına alınıp, serbest bırakılan bu isimleri yeniden gözaltına alarak Bakan Albayrak'ın hesaplarını ele geçiren Redhack üyelerine ulaşmaya çalıştığı bilgisine ulaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.