Rakka operasyonu 4’üncü kol ile genişletildi

Rakka operasyonu 4’üncü kol ile genişletildi

Yoğun çatışmaların yaşandığı Rakka Operasyonunda, Demokratik Suriye Güçleri’nin 45 kilometrelik alanı İŞİD’den aldığı bildirildi. Operasyon Tabqa’yı da içine alacak şekilde genişledi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD), 24 Mayıs’ta 3 koldan başlattığı “Rakka’nın kuzeyini özgürleştirme” hamlesi, Tabqa ilçesi ve barajına yürüyen 4’üncü kol ile genişletildi.

Kobani’nin güneyinde Fırat Nehri üzerindeki Teşrin Barajı’ndan hareket eden 4’üncü kol, Fırat’ın doğusundan Rakka’nın kuzeybatısındaki Tabqa’ya doğru hareket edecek.

Bölgeden haber geçen Hawar Haber Ajansı (ANHA), operasyonu yürüten güçlere dayanarak, şimdiye kadar Ayn İsa Kasabası’nın güneydoğusunda 10 köy ve çok sayıda mezranın İŞİD’den kurtarıldığı bilgisini geçti.

Şimdiye kadar 10 kilometre ilerlenen kara operasyonuna, ulaslararası Koalisyon’un savaş uçakları da IŞİD karargahlarını bombalayarak destek veriyor.

Öte yandan Rakka bölgesinde İŞİD’den kaçışın sürdüğü de gelen haberler arasında.

ANHA’ya göre şimdiye kadar 100’ün üzerinde Rakkalı, Mebruka Kampı ile Serekani kentine sığındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.