Rafting 'engel' tanımadı

Rafting 'engel' tanımadı

Dersim Belediyesi ve Bedensel Engelliler Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği rafting etkinliğinde engelliler kürek çekerek, doyasıya eğlendi.

Dersim Belediyesi'ne bağlı Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi (GENÇSEM) tarafından engelli yurttaşlar için Munzur'da rafting etkinliği düzenlendi. Etkinlik öncesi açıklama yapan Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Nurhayat Altun, Dersim Belediyesi ve Bedensel Engelliler Derneği ile yapılan etkinliğin ikincisini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, yaşamın her alanında birlikte yaşamayı esas aldıklarını belirtti. 

Altun, "Munzur bizim için özgürlüğü ve barışı da temsil ettiği için biz burada derneğimizle birlikte bu mesajı vermek istiyoruz. Tüm yaşam alanları, tüm insanlar için olsun. Tüm yaşam alanları özgürlükler için olsun. Toplumda 'Bedensel engelliler hiçbir şey yapamaz' diyenlere karşı gerektiğinde bütün zorlukları aşabilecek kapasitede olduklarını göstermek için engellilerle böyle bir etkinlik içerisine girdik" dedi. 

Dersim Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Arslan ise, ikincisini düzenlendikleri etkinliğin artarak devam edeceğini belirtti. Arslan, "Biz ne yaparsak bütün engellilere faydalı oluyoruz. Her şey engelliler için. Dersim'de engelli arkadaşlarımız gerçekten bunlara muhtaçlar. Bu tür etkinliklere hasretler. Munzur özgür aksın bizler de özgür olalım" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından botlara binen engelliler Pilvenk'ten başlayarak Kemerebel'e kadar olan 8 kilometrelik mesafede "Munzur özgür akacak" sloganı eşliğinde doyasıya rafting heyecanı yaşadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.