QSD 8 köyü daha özgürleştirdi

QSD 8 köyü daha özgürleştirdi

QSD, DAIŞ çetelerinin Girê Spî ve Cizîr saldırılarını organize ettiği Mekmen'in de aralarında bulunduğu 8 köyü özgürleştirdi.

Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) Kizwan dağının batısı ile Rakka'nın kuzeydoğusu arasında kalan alanda başlattığı "Êlîn ve Cudi'nin İntikamı" hamlesi 7'nci gününde tüm hızıyla devam ediyor. Operasyonlarda son 24 saatte içinde çeteler için stratejik önemi olan ve Girê Spî ile Cizîr saldırılarını organize ettiği Mekmen köyünün de bulunduğu 8 köy QSD savaşçıları tarafından özgürleştirildi.

QSD savaşçıları son 24 saat içinde Hesekê hattından 5 km daha ilerleyerek, Hesekê'nin 50 km güneybatısında bulunan Xirbet Malha köyünün tepesini çetelerden kurtardı. Tepenin özgürleştirilmesi sonrasında DAIŞ çeteleri bomba yüklü bir araçla saldırı girişiminde bulundu. Saldırı girişimini erken fark eden QSD savaşçıları bomba yüklü aracı amacına ulaşmadan imha etti.

QSD savaşçıları operasyonlarda, Kezwan dağının batısında El-Hemed, El-Cedhan, El-Cedûh, El-Bedir, El-Serad, Dilyan, Dilyan Mitlî köylerini çete işgalinden kurtardı.

QSD savaşçılarının başlattığı intikam hamlesi Cizîr kantonu ve Girê Spî arasında güvenlik hattı oluşturmayı ifade ederken operasyonlar dalga dalga büyümeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.