PYD'den Türkiye'ye yalanlama geldi

PYD'den Türkiye'ye yalanlama geldi

Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Kobani'ye asker göndermek konusunda bir anlaşmaya varılmadığını söyledi.

Reuters'a konuşan Müslim, "ÖSO ile hali hazırda iletişim kurmuş durumdayız, ancak Erdoğan'ın söylediği gibi bir anlaşmaya varılmış değil" dedi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, ajansın sorularını Brüksel'den telefonla yanıtlayan Müslim, ÖSO'nun Kobani'ye gelmek yerine Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'e karşı ikinci bir cephe açması gerektiği görüşünde. 

ÖSO komutanlarından olduğu belirtilen Abdülcabber Akidi, dün Al Jazeera'ye verdiği mülakatta, Kobani'ye 1300 kişilik takviye güç yollayacaklarını, bu gücün 36 saat içinde Kobani'ye varmasını hedeflediklerini söylemişti. Estonya'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün ÖSO güçlerinin PYD tarafından kabul edildiğini öğrendiğini söylemişti. 

MÜSLİM: BU BİLİNÇLİ OLARAK YAYILAN BİR HABER

Ancak gerek PYD gerekse Halep Askeri Konsey Komutanlığı'nın ÖSO'nun Kobani'ye gideceği haberlerini yalanlıyor. Erken saatlerde Fırat Haber Ajansı ANF'ye konuşan Müslim, ÖSO'nun Kobani'ye kuvvet göndereceği yönündeki haberlerle ilgili olarak "Bu bilinçli olarak yayılan bir haber. Amaç kafa karıştırmaktır. Zaten ÖSO'ya bağlı bazı gruplar bizimle savaşıyorlar. Tamamen yalan bir haber" demiş, bu haberlerin Türkiye tarafından yayıldığını ileri sürmüştü. 

Birgün gazetesinde yer alan bir diğer habere göre ise Halep Devrim Askeri Konsey Komutanı Tuğgeneral Zahir Es'Sakit tarafından yapılan açıklamada, "Biz Halep Vilayeti Askeri Konsey Komutanlığı olarak bazı medya organlarında çıkan Kobani'ye savaşçı göndereceğimize dair haberleri yalanlıyoruz. Kobani'ye askeri güç göndereceğini söyleyen gruplarla Halep Askeri Konsey Komutanlığı arasında hiçbir bağlantı bulunmamaktadır" dendi. 

ERDOĞAN: ÖNCELİK ÖSO 

Medyada yer alan haberlerde ÖSO'ya bağlı faaliyet gösteren altı grubun Kobani'ye destek kuvvetleri göndereceği belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün Kobani'de IŞİD'e karşı mücadele edecek gruplardan önceliklerinin Özgür Suriye Ordusu olduğunu, Peşmerge güçlerinin ise ikinci sırada olduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.