PYD: Türkiye askeri müdahalede bulunursa karşı koyarız

PYD: Türkiye askeri müdahalede bulunursa karşı koyarız

PYD Eş Genel Başkanı Salih Muslim, Türkiye’nin Suriye’nin iç işlerine karışma hakkının bulunmadığını belirtti ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun öne sürdüğü koşulları kabul etmediklerini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun YPG’ye “Azez çevresini boşaltın” çağrısına PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’den yanıt geldi.

Salih Müslim, “Türkiye’nin Suriye’nin içişlerine karışma hakkı yok,” dedi.

Reuters’e konuşan Müslim, Türk ordusunun bombaladığı mevzilerden YPG’nin çekilmeyeceğini söyledi ve Türkiye’nin olası bir askeri müdahalesine karşı koyacaklarını açıkladı.

“Türkiye’nin Suriye’nin içişlerine karışma hakkı yok” diyen Müslim, bombalanan Minnig Hava Üssü’nün Suriye Demokratik Güçleri’nin eline geçmeden önce El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra’nın kontrolünde olduğunu da vurguladı.

Davutoğlu’nun öne sürdüğü koşullar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün yaptığı açıklamada şu koşulları öne sürmüştü:

“YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak. Azez’ın yakınına dahi yaklaşmayacak. Koridorunu tekrar kırma çalışmalarında bulunmayacak. Minnag Havaalanı’nı Türkiye’ye karşı veya muhalefete karşı kullanma hevesine kapılmayacak. Bu havaalanını da boşaltacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.