Putin: Suçlu biz değiliz, suçlu NATO

Putin: Suçlu biz değiliz, suçlu NATO

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, Rusya’nın Baltık Denizi’nde yürüttüğü hazırlıklarla neyi amaçladığı yönünde sorulan soruya verdiği cevapta ‘‘Suçlu biz değiliz. Silahlanan NATO’’ dedi.

Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinistö’nün konuğu olarak Finlandiya’ya bir günlük çalışma ziyaretinde bulunan Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinöstö ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında, Rusya’nın Baltık Denizi’nde yürüttüğü hazırlıklarla neyi amaçladığı yönünde sorulan soruya verdiği cevapta ‘‘Suçlu biz değiliz. Silahlanan NATO’’ diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ‘‘ Polonya’da artan NATO aktivitelerini ele alalım. Baltık Ülkelerinde NATO birlikleri güçlendiriliyor. Buna karşılık yakın çevremizde biz hareket ettiğimizde bu tehdit olarak değerlendiriliyor. Ama NATO Baltık Denizi çevresinde savaş tatbikatı yaptığında bir nedenle bu tehdit olarak görülmüyor. Burada NATO’nun varlığı artarken nasıl bir reaksiyon göstermeliyiz?’’ diye konuştu.

Finlandiya’nın NATO ile üyelik görüşmelerine de değinen Viladimir Putin Finlandiya’nın NATO’ya üye olması durumunda Finlandiya sınırındaki Rusya askeri birliklerinin şu anda bulunduğu sınırdan 1500 kilometre uzaklıktaki mevzilerinde olmayacağını belirterek ’‘Ama bu sizin kararınızdır. Bizim değil’’ dedi

AB Amborgosu Rusya’yı fazla etkilemedi

AB-Rusya ilişkilerine de değinen Putin AB ülkelerinin Rusya’ya uyguladığı amborgonun ülkesini fazla etkilemediğini belirterek daha önce Finlandiya’dan yapılan süt ürünleri ithalatının yüzde doksanını şimdi kendilerinin ürettiğini belirtti. Putin’in Finlandiya’nın AB’nin amborgo kararlarına ‘kibarca’ uyduğunu söylemesi üzerine Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinöstö de ‘‘Finlandiya AB’nin emirlerin itaat etmiyor. Aksine kararların alınmasına katılıyor’’ diye cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.