Putin hakkında şok iddia!

Putin hakkında şok iddia!

Dünya Anti Doping Ajansı'nın (WADA) yayınladığı raporda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun eski başkanı Lamine Diack hakkında şok iddialar yer aldı.

Vladimir Putin ile Lamine Diack'ın, 9 Rus atletin doping dosyalarının örtbas edilmesi için rüşvet karşılığında anlaştığı iddia edildi.

WADA'nın Perşembe günü yayınladığı rapora göre; Diack, Rusya Devlet Başkanı Putin'e, 2013 yılından Moskova’nın ev sahipliği yaptığı Dünya Şampiyonası’nda yarışmamaları halinde, 9 Rus atletin doping dosyalarını örtbas etmeyi önerdi. Söz konusu 9 atletin Moskova’da yarışmadığı, daha sonra da dosyalarının kapatıldığı ifade edildi.

Diack ile Putin arasındaki anlaşma sonrası Rusya’nın, 2013 yılındaki Dünya Şampiyonası'nın 6 milyon Dolar'lık yayın hakları için IAAF’a 25 milyon Dolar ödediği, aradaki 19 milyon Dolar'ın ise rüşvet olduğu da raporda yer aldı.

RUSYA: İDDİALAR KOMİK

Rusya Spor Bakanlığı yetkilileri, örtbas iddialarına ilişkin "Komik" değerlendirmesi yaptı.

R-Sport'a demeç veren Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, "ABD'li ve diğer partnerlerimiz, doping skandalıyla ilgili olarak neredeyse Devlet Başkanımız Putin'i suçlama noktasına geldi. Bu tutum, konuyu absürd hale getirdi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.