Putin: Bana Bağdadi'yi getirin

Putin: Bana Bağdadi'yi getirin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'yi ve örgütün diğer önde gelen isimlerini canlı istediğini söyledi. Bu mümkün olamazsa cesetlerin Moskova'ya getirilmesi talimatını verdi.

Suriye'de hava saldırılarına başlayan Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, ordusunun subaylarına IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'yi ve örgütün diğer önde gelen isimlerini canlı istediğini söyledi. Bu mümkün olamazsa cesetlerin Moskova'ya getirilmesi talimatını verdi.

Âfitâb-i Yezd gazetesinin Şarku'l-Evsat Panaroma'dan naklettiğine göre Rus kaynaklar şöyle diyor: Putin, ülkesinin askeri güçlerinden, IŞİD militanlarıyla savaşta Bağdadi ve örgütün diğer liderlerini sağ ele geçirmeleri, eğer bu mümkün olamazsa cesetlerini Moskova'ya getirmelerini istedi. Haberin kaynağına göre Rusya'nın bunu yapmaktaki amacı, ABD'nin "IŞİD'i yok etmede gösterdiği zaafı ve başarısızlığı" kanıtlamak.

'BATILI KOALİSYON SONUÇ ALAMADI'

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konaşenkov, “Rusya Hava Kuvvetleri şu anda doğrudan IŞİD'ın Rakka'daki ana karargahını hedef alıyor” dedi. Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, “Moskova olarak, Suriye rejiminin güce başvurularak değiştirilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov şöyle konuştu: “Suriye'deki faaliyetimiz alenidir ve Suriye hükümetinin davetiyle gerçekleştiriliyor.” Lavrov, Batılı koalisyonun bir yıldan beridir Suriye'de operasyonlar düzenlediğini ama gerçek anlamda herhangi bir sonuç alamadığını hatırlattı.

Haberdar - Kenan Çamurcu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.