Puşi baskınında bir gözaltı

Puşi baskınında bir gözaltı

Salihli'de çalıştıkları işyerinden evlerine dönen inşaat işçilerinin puşi taktıkları gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra evlerinde çok sayıda polis ile arama gerçekleştirildi.

MANİSA - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yapılan bombalı saldırıda yaşamını yitiren Jandarma Astsubay başçavuş İsmail Yavuz'un cenazesinin defin edildiği Salihli'de çalıştıkları işten eve dönen kuzenler Mehmet Reşat Tekin ve Ferhat Tekin taktıkları puşu nedeniyle gözaltına alınması sonrasında evlerinde yapılan baskında Hatice Tekin isimli üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Evleri basılan Anne Pembe Tekin, "Evlerimizi gün içerisinde polisler ile basıldı. Ne olduğuna anlam veremeden polisler evlerimizi aramaya başladı. Daha sonra öğrendimki inşaattan dönem oğlum puşi taktığı için gözaltına alınmış. Bu yaşananlar kanunsuzluktur, insafsızlıktır, bunu bize yapanlardan davacıyım, Allah kabul etmesin, evimize girip her tarafı alt üst ettiler" diyerek yaşanılanların asla kabul edilmeyeceğini ifade etti. 

Anne Pembe Tekin polisler evde yaptıkları aramadan sonra Balıkesir üniversitesinde okuyan Kızı Hatice Tekin'i de bilgisayarı ile birlikte gözaltına aldıklarını söyledi. Ayrıca Hatice Tekin'in kız kardeşi Bilge Tekin, polislerin özel eşyalarını kurcaladığını belirterek, "Polisler arama yaptığında bizim özel eşyalarımızı kurcalamayın diye kendisini uyardım, Kadın polis değil erkek polis biz kadınların özel eşyalarını kurcaladığı için kendisine tepki gösterdim. Ben tepki gösterince onlarda bana yüksek seslen bağırmaya başladılar. İnsanlar bir puşi nedeniyle tutuklanıyorsa söylenecek söz kalmıyor demektir. Ev arayan polislere bir puşi için neden insan gözaltına alınıyor diye sorduğumda “Siz bilmiyormusunuz burada şehit var?” gözaltların gerekçesini açıkladılar. Biz yıllardan beridir takıyoruz bu puşiyi, Yılarca taktığımız ve sorun olmayan puşi şimdimi sorun oldu?" diyerek yaşananlara tepkilerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.