Portekiz'i Ronaldo yaktı!

Portekiz'i Ronaldo yaktı!

EURO 2016 F Grubu maçında Portekiz ile Avusturya 0-0 berabere kaldı.

Parc des Princes'de oynanan maçı İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetti. Portekiz'in yoğun baskısında geçen maç, büyük çekişmeye sahne oldu. Portekiz'in ataklarına iyi reaksiyon gösteren Avusturya, maçı dengede tutmayı başardı. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Mücadelenin ikinci yarısında Portekiz arka arkaya ataklarla kendilerini öne geçirecek golü aradı. Ağları bir türlü havalandıramayan Portekiz 79. dakikada kazandığı penaltı ile büyük bir şans yakaladı. Penaltı için topun başına geçen Cristiano Ronaldo'nun vuruşunda meşin yuvarlak direkten dönünce Portekiz maçın başından beri istediği golü bu büyük fırsatta da kaydedemedi. Kaçan penaltıdan sonrası sahadaki tansiyon artarken, iki takım da öne geçmek için büyük çaba sarf etti.

Maçın 85. dakikada penaltıyı kaçıran Ronaldo serbest vuruşla ceza sahasına gelen topu kafa ile ağları gönderdi ancak öncesinde kalkan ofsayt bayrağı takımın sevincini kısa tuttu.

Son dakikalarda iyice artan Portekiz baskısına Avusturya iyi karşılık vererek, kalesini gole kapattı. Mücadele golsüz eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla Portekiz puanını 2'ye Avusturya da 1'e çıkardı.

Mücadeleye ilk 11'de başlayan Fenerbahçeli futbolcu Nani yerini 89. dakikada Rafa Silva'ya bıraktı. Beşiktaşlı oyuncu Ricardo Quaresma da 71. dakikada oyundan çıkarken, yerine Joao Mario karşılaşmaya dahil oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.