Polisin anons aracına tahammülsüzlüğü

Polisin anons aracına tahammülsüzlüğü

Hakkari’ye getirilecek Rojhat Kahraman’ın cenazesine katılım sağlamak amacıyla mahallelerde anons yapan DBP’nin anons aracı polislerce durdurularak, ceza kesilmek istenmesi gerginliğe neden oldu.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Rojava’da IŞİD çetelerine karşı savaşırken yaşamını yitiren Hakkari nüfusuna kayıtlı Rojhat Kahraman’ın bugün kente gelecek olan cenazesine katılımı sağlamak amacıyla dün öğle saatlerinden beri anons yapan DBP Hakkari il örgütüne ait anons aracına ceza kesilmek istenmesi kısa süreli gerginliğe neden oldu. 

Bugün öğle saatlerinde her cenaze töreni öncesinde olduğu rutin anons çalışmasına çıkan araç Biçer Mahallesi’nin Gulereş mevkiinde polisler tarafından ‘Araçtan çok ses çıktığı’ ve aracın ‘Ses sisteminin ruhsata’ işlenmediği gerekçesi ile durduruldu. 

Araçta bulunan yetkilerin tepki gösterdiği polisler aracı emniyete çekip ceza kesmek istedi.  Bunun üzerine olay yerinde toplanan çok sayıda yurttaş polisin bu tutumuna tepki gösterdi. 

DBP Merkez ilçe eş başkanı İbrahim Çiftçi, daha önce anonsa çıkacak olan araç için verdiklerini dilekçeye rağmen araçlarının durdurulup ceza kestiğini söyledi. 

Çiftçi, bu uygulama ile daha önce de karşı karşıya kaldıklarını anlatarak, “Ne zaman anonsa çıksak polisler kuytu bir köşede aracımızı durdurup ceza kesip bize zorluk çıkartıyor. Özelikle cenazelerimizin geleceği bu uygulamalar ile sıkça karşılaşıyoruz. Bugünde dilekçe verdiğimiz halde aracımızı bağlatmak istiyorlar. Bizde cezamız neyse cezamızı kesin dediğimiz halde ısrarla bizi emniyete çekmeye çalışıyorlar.  Bunu kabul etmemiz mümkün değil” deyip polislere tepki gösterdi.

Trafik Şube Müdürü’nün olay yerine gelerek parti yetkilileri ile görüşme yapmasının ardından araç cezai işlem yapılmak kaydıyla serbest bırakılırken, DBP’nin anons aracı da cenazeyi karşılmak üzere Çem lokantası’na hareket etti. 

Bölgede toplanan vatandaşlar ise sessiz bir şekilde dağıldılar. 

1-20150705134830.jpg

2-725.jpg

3-479.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum