Polis ablukasındaki Yüksekova'da bu kez öğrenciler yürüdü

Polis ablukasındaki Yüksekova'da bu kez öğrenciler yürüdü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde aylardır süren polis ablukası öğrencileri bile çileden çıkardı. Ellerindeki kitaplarla okulun değil protesto için şehir merkezinin yolunu tuttular.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yenimahalle Mahallesi'ne yönelik polis ve asker özel harekat timlerinin ablukasının ardından çatışma çıktı. Yoğun patlama ve silah seslerinin geldiği mahallede dışarı çıkan yurttaşların üzerine ateş açılıyor. Polisin zırhlı araçlardan çevreyi rastgele taraması sonucu çok sayıda evin duvarları delik deşik oldu. Mahallenin içerisinden geçen Dağlıca yolu zırhlı araçlarla trafiğe kapatılarak mahalleye giriş çıkışlar kapatıldı.

ÖĞRENCİLERDEN POLİS ABLUKASINA KARŞI PROTESTO

Mahalledeki ablukayı protesto etmek için okulları boykot eden çok sayıda öğrenci ilçenin şehir merkezinde yürüyüş düzenledi. "Bıjî berxwedana Geverê", "Katil devlet hesap verecek" sloganları eşliğinde ellerindeki defter ve kitaplarıyla yürüyen öğrencilere polis zırhlı araçlardan gaz bombalarıyla müdahale etti. Atılan yoğun gaz bombalarından dolayı çarşı merkezinin yarısında esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Fiili sokağa çıkma yasağının uygulandığı Yenimahalle'den yoğun patlama sesleri gelirken mahalle üzerinde helikopter hareketliliği yaşanıyor.

1-20160303162226.jpg

2-794.jpg

3-526.jpg

4-273.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.