“PKK sempatizanı diye suçladık, yerine cemaatlerden kadro aldık”

“PKK sempatizanı diye suçladık, yerine cemaatlerden kadro aldık”

Darbe girişimi sonrası gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Dicle Üniversitesi eski Rektör Yardımcısının ifadesi ortaya çıktı. Bilici, ifadesinde üniversitelerdeki dini cemaatlerin nasıl kadrolaştığını anlattı.

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması nedeniyle gözaltına alınan Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aslan Bilici’nin ifadeleri, akademideki cemaatlerin kadrolaşmalarını gözler önüne serdi. Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre, Rektör Yardımcısı Bilici, ifadesinde Kırkıncı cemaati üyesi olduğunu söyledi.

Bilici, 2008 yılında göreve geldiğinde, mevcut akademik kadronun PKK sempatizanı olduğu gerekçesiyle suçlandığını ve tasfiye edildiğini belirtti.

Bilici, tasfiye edilenlerin yerine Gülen cemaati de dahil olmak üzere pek çok cemaatten öğretim üyesi aldıklarını söyledi.

Gülen cemaati kadrolaşmasının  17-25 Aralık sürecinde değiştiğini de söyleyen Bilici, “Bu süreçte işe aldığımız Gülencileri fişledim ve konuyla ilgili YÖK’le görüştüm” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Rektör Yardımcısı Aslan Bilici ‘etkin pişmanlık’tan yararlanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.