Pentagon sözcüsünden sert Cerablus açıklaması

Pentagon sözcüsünden sert Cerablus açıklaması

Cerablus'a ilişkin açıklamalarda bulunan Pentagon sözcüsü Peter Cook, söz konusu bölgenin zaten yeterince kalabalık olduğunu ve silahlı güçlerin çatışmaların olmayacağı şekilde geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

New York Times gazetesi, Türkiye ve desteklediği Cihatçı grupların Cerablus'ta Kürt güçlerine düzenlediği saldırılara ilişkin haberinde Pentagon Sözcüsü Peter Cook’un gönderdiği bir emaile yer verildi.

Habere göre Cook’un açıklamasında şu ifadelere yer veriliyor: “Cerablus’un güneyinde, IŞİD’in artık bulunmadı bölgedeki çatışmaları yakından takip ediyor, Türk Silahlı Kuvvetleri, bazı muhalif gruplar ve Suriye Demokratik Güçleriyle ilişkili birlikler arasındaki çatışmaları kabul edilemez buluyoruz.

Burası zaten kalabalık bir Savaş alanı. Bu nedenle tüm silahlı aktörleri hemen durmaya ve çatışmasızlığın sağlanacağı bir ölçüde geri çekilmeye çağırıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.