PEN'a Kurd'da eşbaşkanlığa geçildi

PEN'a Kurd'da eşbaşkanlığa geçildi

PEN'a Kurd, kongre sonrası yaptığı toplantıda yeni yönetimini belirledi. Yönetimde ilk kez eşbaşkanlık sistemine geçildi.

Uluslararası PEN üyesi PEN'a Kurd (Kürt PEN) dün Amed'de (Diyarbakır) düzenlediği 9'uncu kongre sonrası sonuç bildirgesini açıkladı. Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda düzenlenen toplantıya PEN'a Kurd üyeleri ve yöneticiler katıldı. 

Sonuç bildirgesini okuyan PEN'a Kurd Eşbaşkanı Berivan Doskî, "Dört parçada yaşanan gelişmeler konuşuldu. Kürt halkının statü sahibi olması için gerekli adımların atılması gerek. Ulusal Kongre'nin toplanması gerekir. Kürtçe dili 'Dilimiz kimliğimizdir' sloganıyla Kürtlerin yaşadığı her yerde resmi ve eğitim dili olmasını istiyoruz" dedi.

PEN'a Kurd'un 7 asil 4 yedekten oluşan yönetimi de belirlendi. Yönetim kurulunda Ömer Fidan, İrfan Babaoğlu, Dilşa Ûsiv, Prof. Dr. Jabar Qadir, Netice Altun, Kakşar Oremar yer alırken, eşbaşkanlıklara ise Berivan Doskî ve Osman Özçelik seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.