Pekin Güney Çin Denizi'ne 'füze sistemi yerleştirdi'

Pekin Güney Çin Denizi'ne 'füze sistemi yerleştirdi'

Çin'in Güney Çin Denizi'nde bulunan ve Pekin yönetimi ile Tayvan arasında gerilime yol açan tartışmalı adaya füze savunma sistemleri yerleştirdiği belirtiliyor.

14 Şubat'ta çekildiği belirtilen ve ABD'li yayın kuruluşu Fox News tarafından yayınlanan uydu görüntülerinde adaya toplam iki füze bataryası ve 8 füze rampası konuşlandırıldığı görülüyor.

Tayvan hükümeti de Yongxing (Woody) adasına füze sistemlerinin yerleştirildiğini belirtti.

Pekin ise iddiaları yalanladı. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, iddiaların Batı medyası tarafından yayınlanan yalan haberlerden ibaret olduğunu savundu.

Avustralyalı mevkidaşı Julie Bishop ile birlikte düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan Wang, "Medya asıl Güney Çin Denizi'ne yerleştirdiğimiz ve gemilerin geçişini çok daha güvenli hale getiren deniz fenerlerine odaklanmalı" dedi.

ABD'nin Pasifik Donanması Komutanı Amiral Harry Harris, füze sistemlerinin yerleştirildiğinin teyit edilmesi durumunda bu gelişmenin Güney Çin Denizi'nin askeri üs haline getirilmesi anlamına geleceğini ifade etti ve "Bu tutum Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'în verdiği tüm taahhütlere ters düşer" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.