Paris saldırılarıyla bağlantılı 2 kişi daha gözaltına alındı

Paris saldırılarıyla bağlantılı 2 kişi daha gözaltına alındı

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen saldırılarla ilgili 2 kişi Belçika’da yakalandı.

Belçika uyruklu, 1986 doğumlu Zakaria J. ve Fas uyruklu, 1981 doğumlu Mustafa E.'nin Brüksel'in Molenbeek semtinde yakalandığını açıklayan Belçika Federal Savcılığı, evlerde yapılan aramalarda patlayıcı madde ya da silah bulunamadığını fakat şüphelilerin Paris saldırılarıyla bağlantılı olabileceğini açıkladı.

"İki şüpheli de Paris saldırılarıyla bağlantılı oldukları ihtimali üzerine gözaltına alındı" denen açıklamada, gözaltı süresinin uzatıp uzatılmayacağına sorgu hâkiminin karar vereceği belirtildi.

13 Kasım 2015'te gerçekleşen Paris saldırılarında, 130 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıların ardından Belçika'da birçok operasyon düzenlenmiş ancak baş şüpheli Salah Abdeslam'a ulaşılamamıştı. Abdeslam'ın geçtiğimiz hafta Fransa sınırında bir benzin istasyonunda yeni görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Belçika polisi de operasyonları yoğunlaştırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.