Paris saldırganına 'silah temin eden' şüpheli İspanya'da yakalandı

Paris saldırganına 'silah temin eden' şüpheli İspanya'da yakalandı

İspanya polisi, geçen yıl Ocak ayında Yahudi süpermarketinde dört kişiyi öldüren Amedy Coulibaly'ye silah temin ettiğinden şüphelenilen bir kişiyi gözaltına aldı.

Madrid'deki yetkililer, 27 yaşındaki Antoine Denive'in Fransız-İspanyol ortak operasyonunda Malaga'da bir eve düzenlenen baskında yakalandığını söyledi.

Fransa vatandaşı Denive'in, Hypercacher adlı süpermarkete saldırı düzenlediği 9 Ocak'tan haftalar sonra Fransa'dan kaçtığı belirtiliyor.

Paris'te geçen yıl Ocak ayında Charlie Hebdo ve süpermarkete düzenlenen saldırıyla, Montrouge'da bir kadın polise de ateş açılmasıyla toplam 17 kişi öldürülmüştü.

İspanya İçişleri Bakanlığı, Malaga'nin Rincon de la Victoria bölgesindeki binaya düzenlenen baskında Sırbistan-Karadağ'lı iki şüphelinin daha gözaltına alındığını duyurdu.

Fransa'nın kuzeybatı bölgesi Pas de Calais'den olan Fransız Denive'in kendisine silah ve mühimmat tedarik ettiğinden şüphelenilen iki Sırp'la da bağlantısı olabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.