Paralel yapı operasyonunda flaş gelişme

Paralel yapı operasyonunda flaş gelişme

Kocaeli merkezli olarak 8 ilde yapılan FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan tüm şüpheliler mahkeme tarafından serbest bırakıldı..

Kocaeli merkezli olarak 8 ilde yürütülen operasyonda FETÖ/PDY üyesi olmakla suçlanan 14 kişi gözaltına alınmıştı. Kocaeli merkezli olarak Bolu, Van, İstanbul, Bursa, Adıyaman, Yalova ve Karabük’te yürütülen operasyonda gözaltına alınan Emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü A.Ö., Emekli 2. Sınıf Emniyet Müdürü A.D., 3. Sınıf Emniyet Müdürü M.A., 4. Sınıf Emniyet Müdürü S.G., Emniyet Amiri O.Ö., Komiser A.D., Komiser Yardımcısı H.K., Komiser Yardımcısı Ş.G., Komiser Yardımcısı M.H.İ., polis memuru V.A. ile il imamları A.K., M.K. ve İ.Ç. sabahın erken saatlerinde FETÖ/PDY üyesi olmak suçlamasıyla adliyeye çıkarılmıştı.

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmada zanlıların tek tek ifadeleri alındı. İfadesi alınan polislerden Emniyet Müdürü A.D. ve Komiser Yardımcısı M.H.İ. Kocaeli Başsavcılığı tarafından serbest bırakılırken, diğer zanlılar tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. İfadelerinin alınmasının ardından Başsavcılık tarafından tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılar, mahkemede yaklaşık 13 saat süren ifadelerinin ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.