'Paralel' operasyonunda 8 kişi serbest

'Paralel' operasyonunda 8 kişi serbest

Çanakkale merkezli 10 ilde “paralel yapı” operasyonunda adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden 8’i, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Çanakkale merkezli 10 ilde “paralel yapı” operasyonunda gözaltına alınanlardan 8’i serbest bırakıldı.

Çanakkale’nin yanı sıra İstanbul, Bursa, Aydın, İzmir, Balıkesir, Kayseri, Antalya, Konya ve Ordu’da gözaltına alınan 28 şüpheliden 8’i ifadelerinin ardından savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Serbest kalanlar arasında bulunan Mustafa Gökçe, gazetecilere yaptığı açıklamada, masumların her zaman haklı olduğuna inandığını belirterek “Diğer arkadaşların da tahliyelerini bekliyoruz. Çanakkale Emniyetine de gösterdikleri insani davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Aralarında eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneğinin (ÇAGİAD) eski başkanları, doktor, avukat ve iş adamlarının olduğu 20 kişiden 2’sinin ifadesinin alınmaması nedeniyle, şüphelilerin savcılıktaki işlemlerine yarın devam edilecek.

Gözaltında bulunan 20 kişi daha sonra adliyeden çıktıktan sonra yeniden Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Çanakkale merkezli 10 ilde 26 Aralık’ta, “paralel yapı” soruşturma kapsamında operasyon düzenlenmiş, 28 kişi gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.