Pancar  için 2 bin 500 metreye tırmanıyor

Pancar için 2 bin 500 metreye tırmanıyor

Batman'ın Sason ilçesi kırsalında yetişen organik pancarları toplamak isteyen köylüler, 2 bin 500 metre yüksekliğe tırmanıyor.

BATMAN - Sason ilçe merkezi ile köylerden gelerek toplanan gruplar, sabahın erken saatlerinde tırmanışa başladı. Tırmanışta hedef 2 bin 500 metre yükseklikteki Helkız Dağı zirvesi. Zirvedeki pancarlara ulaşmak isteyen köylüler, 5 saat süren yolun ardından zirveye varıyor. Pancarı kökünden çıkarmak için olta ucu şeklinde sopalar hazırlayan köylüler, saatler süren pancar toplama çabasının ardından, topladıkları pancarlarla dönüş yoluna koyuluyor.

Zirveye tırmananlardan Cevdet Demir adlı vatandaş, her yıl gerçekleştirdikleri pancar tırmanışından büyük keyif aldıklarını ifade etti. Yabani pancarların, sağlık açısından çok yararlı olduğunu belirten Demir, "Tırmanışımız zorlu, ancak keyifli. Tırmanışın ardından pancar toplama işi ise piknik havasında geçiyor. Belki birkaç kilo ancak toplayabiliyoruz fakat bu zorluğa deyiyor. Pancarlar hem lezzetli, hem de sağlığa çok yararlı" dedi.

Pancar  için 2 bin 500 metreye tırmanıyor

Pancar  için 2 bin 500 metreye tırmanıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.