Palamut olmayınca hamsiye yöneldiler

Palamut olmayınca hamsiye yöneldiler

Denizlerde 1 Eylül itibariyle başlayan balık avı balıkçıları pek memnun etmedi.

Bu günlerde ağlara takılan hamsi ile umutlandıklarını belirten balıkçılar, palamut avının ise erken bitmesinin şaşkınlığını yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda Ekim ayında hamsi avına çıkmadıklarını ancak bu yıl palamut avının erken bitmesi ile mecbur kaldıklarını ifade eden balıkçılar, ekonomik olarak tutulan hamsi miktarının kendilerini tatmin etmediğini belirttiler.

Yaklaşık 25 yıldır balıkçılıkla uğraşan tekne sahiplerinden Olcay Kaya, bu yılki sezonu değerlendirirken en kötü Eylül ayı av sezonunu yaşadıklarını söyledi. Şu ana kadar umdukları av sezonunu yaşayamadıklarını, büyük umutlarla baktıkları palamut avcılığında ise hayal kırıklığı içinde olduklarını kaydeden Kaya, “25 yıldır denizlerdeyiz. Şu an için umduğumuzu bulamadık. Palamut avı bizde hayal kırıklığı uğrattı. Eylül ayı itibariyle kazanç sıfır diyebiliriz. Hamsi için hala umudumuz var. Bu yöndeki umudumuzu önümüzdeki günlerdeki hava şartları belirleyecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.