Pakistan elçiliğine saldırı: 5 ölü

Pakistan elçiliğine saldırı: 5 ölü

Afganistan’ın doğusundaki Celalabad'da Pakistan Başkonsolosluğuna düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti.

Adının açıklanmasını istemeyen Nangarhar güvenlik yetkilisi, bu sabah bomba yüklü araçla Celalabad kentindeki Pakistan Başkonsolosluğu'na intihar saldırısı düzenlendiğini, ardından bir grup silahlı saldırganın binaya girdiğini belirtti.

Güvenlik güçleri ve saldırganlar arasında çatışmanın devam ettiği ve şu ana kadar 5 Afgan polisinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Görgü tanıkları, Pakistan Başkonsolosluğu önünde bomba yüklü aracın patlatılmasının ardından 4 saldırganın ateş açarak binaya girdiğini anlattı. Konsoloslukta çatışmanın devam ettiği ve 10 patlama sesi duyulduğu aktarıldı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Afganistan’ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentindeki Hindistan Başkonsolosluğu'na 3 Ocak'ta düzenlenen saldırıda 1 polis ve 3 saldırgan ölmüş, 9 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.