Özgür Radyo’da gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Özgür Radyo’da gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Darp edilerek gözaltına alınan Özgür Radyo çalışanları ve dinleyicileri serbest bırakıldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı ardından yayınlanan 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılmasına karar verilmişti. 

Hakkında kapatma kararı verilen  Özgür Radyo’nun binası Güvenlik Şube ve Mali Şube polisleri tarafından baskın yapılmıştı.

Baskında gözaltına alınan radyo çalışanları Ali Sönmez Kayar, Can Karakulak, Arda Ateş, Zeynep Derya Yıldız, Arzu Demir, Sinan Gerçek, Semra Çelebi, dayanışma amacıyla içeride bulunan Etkin Haber Ajansı (ETHA) Müdürü Önder Öner, ETHA muhabiri Ezgi Özer, Atılım Genel Yayın Yönetmeni Deniz Bakır, ESP MYK Üyesi Sedat Şenoğlu, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Meclise Üyesi Ahmet Ayva, haber takibi yapan JINHA muhabiri Öykü Dilara Keskin, radyo çalışanı Nevcihan Budak ile radyo dinleyicisi Ekin Saygılı ve ismi öğrenilemeyen bir dinleyici ile dışarıda radyoya destek için bulunan ETHA muhabiri Pınar Gayıp ve SGD üyesi Özge Doğan Güvenlik Şubeye götürülmüştü.

Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden sonra gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

HDK Genel Meclis Üyesi Ahmet Ayva, hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan soruşturma nedeniyle Rıhtım Polis Karakolu’na götürüldü. Ayva, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.