Özgür Gündem’in nöbetçi yayın yönetmenleri hakkında soruşturma

Özgür Gündem’in nöbetçi yayın yönetmenleri hakkında soruşturma

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan ‘Nöbetçi genel yayın yönetmenliği’ kampanyasına katılan Ertuğrul Mavioğlu, Faruk Eren, Ayşe Düzkan, Mustafa Sönmez ve Melda Onur hakkında soruşturma başlatıldı.

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan ‘Nöbetçi genel yayın yönetmenliği’ kampanyasına katılanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

3 Mayıs’ta Özgür Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanları Nevin Erdemir ve Hakkı Boltan’ın başlattığı nöbeti, Melda Onur, Ertuğrul Mavioğlu, Eşber Yağmurdereli, Erol Önderoğlu, Ayşe Düzkan, Fehim Işık, Yıldırım Türker, Mustafa Sönmez, Faruk Eren, Ahmet Abakay, Celal Başlangıç, Uğur Güç, Nurcan Baysal ve Ragıp Duran sürdürdü.

Nöbete katılan Ertuğrul Mavioğlu, Faruk Eren, Ayşe Düzkan, Mustafa Sönmez ve Melda Onur hakkında soruşturma başlatıldı.

Ertuğrul Mavioğlu, soruşturmanın açıldığını gazeteden öğrendiğini söyleyerek, “Bence hayırlı olmuştur. Amaç zaten böyle bir şeydi, gideriz savunuruz gazetemizi” diyerek şunları söyledi:

“Bu memlekette haber yazıldı, gazetede yazı yazıldı, bilgi verildi, bilgi paylaşıldı diye insanları içeri atacaklarsa yapacak bir şey yok. Demek ki bizim söz söyleme mecralarımızın sınırları daralıyor demektir.

“Bu da tabi daha güçlü kavgaları gerektirir. Biz de yapılacak ne varsa, elimizden geleni ardımıza koymayız o zaman. Misafir yayın yönetmenini bile ‘Nasıl yakalayalım da, nasıl soruşturalım’ diye bakıyorlarsa bu kampanya hedefine ulaşmış demektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.