Özgür Gündem'in 4 yayın yönetmeni daha ifadeye çağrıldı

Özgür Gündem'in 4 yayın yönetmeni daha ifadeye çağrıldı

Özgür Gündem Nöbetçi Yayın Yönetmenliği'ni üstlenen gazeteciler Mehmet Güç, Faruk Balıkçı, Alevi Piri Hasan Hayri Şanlı ve sanatçı Deniz Türkali de ifadeye çağrıldı.

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan gazeteciler Mehmet Güç, Faruk Balıkçı, Alevi Piri Hasan Hayri Şanlı ve sanatçı Deniz Türkali de ifadeye çağrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce HDP MYK üyesi Çilem Küçükkeleş, Özgür Radyo Genel Yayın Koordinatörü Derya Okatan, Kürt bilgesi Musa Anter'in oğlu Dicle Anter, gazeteciler Said Sefaoğlu, Tuğrul Eryılmaz, Hasan Cemal, Hasan Hüseyin Tahmaz, Murat Uyurkulak ve Nadire Mater hakkında soruşturma başlatmıştı.

Özgür Gündem gazetesi, İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kararla 16 Ağustos'ta kapatıldı. Aynı gün gazete binasına yapılan baskınla gözaltına alınan gazetenin yayın yönetmeni Zana Bilir Kaya ve sorumlu yazı işleri müdürü İnan Kızılkaya, tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konuldu.

Gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyeleri edebiyatçı Aslı Erdoğan ile dilbilimci Necmiye Alpay da tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.