Özgür Gündem’e toplatma kararı

Özgür Gündem’e toplatma kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Gündem’le ilgili “örgüt propagandası” iddiasıyla soruşturma başlattı. Başsavcılığın talebini değerlendiren Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, gazetenin toplatılması yönünde karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Gündem Gazetesi hakkında “örgüt propagandası” iddiasıyla soruşturma başlattı.

Soruşturmaya gerekçe olarak, gazetenin bugün yayınlanan birinci sayfasında sürmanşette verilen, “Newroz’un ayak sesleri” haberi gösterildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gazetenin bugünkü nüshası hakkında soruşturma başlatılmasının ardından, gazetenin bugünkü nüshasının toplanması için Sulh Ceza Hakimliği’nden talepte bulunuldu.

Talebi değerlendiren Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, gazetenin toplatılması yönünde karar verdi.

Sabah hedef gösterdi

Öte yandan Sabah Gazetesi, bugün Özgür Gündem Gazetesi’nin sürmanşetinde yer alan haberi hedef göstermiş ve gazetenin Newroz ile ilgili haberini sanki Ankara’daki saldırıyla ilgiliymiş gibi yansıtmıştı.

Sabah, “Ankara’da 37 kişinin öldüğü, 125 kişinin de yaralandığı katliam sonrası PKK ve HDP’nin gazetesi Özgür Gündem manşetten kutlama yaptı” ifadelerine yer vermişti.

Ankara’daki patlama Gündem’in manşetinde

Özgür Gündem gazetesi ise Ankara’daki saldırıya dair haberi ilk sayfadan vererek, son baskıya gittiği saate işaret ederek,”Gazetemiz yayına hazırlandığı sırada ölü ve yaralı sayısı netleşmemişti” ifadelerine yer vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.