Özgür Gündem'de yarın yayın yönetmeni Can Dündar olacak

Özgür Gündem'de yarın yayın yönetmeni Can Dündar olacak

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyası kampanyası yarın nöbeti Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar devralacak.

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla gazeteci, yazar ve aydınların başlatmış olduğu "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına destek veren Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu'nun tutuklanması ardından dayanışma desteklerle büyüyor. 3 Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni'nin tutuklanması üzerine yarınki nöbeti Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar devralacak. 

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni" kampanyasına şimdiye kadar 49 kişi destek verirken, bunların 39'u hakkında soruşturma başlatıldı. Açılan bu soruşturmaların 6'sı takipsizlik ile sonuçlanırken, açılan 6 soruşturma davaya dönüştü ve son olarak da kampanya katıldıkları için Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu tutuklandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.