‘Özgür Gündem dayanışması’ davası 15 Aralık’a ertelendi

‘Özgür Gündem dayanışması’ davası 15 Aralık’a ertelendi

16 Ağustos’ta kapatılan Özgür Gündem gazetesine destek veren akademisyen, gazeteci ve yazarların yargılanmasına bugün başlandı. Ayşe Düzkan ile Ragıp Duran’ın davası 15 Aralık’a ertelendi.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılanlar hakkında açılan davaların ilk duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesinde görüldü.

Duruşma öncesinde Nöbetçi Yayın Yönetmenleri ve basın meslek örgütlerinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

Duruşma saat 11.30’da başladı. Duruşmaya CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, BDP eski Milletvekili Hasip Kaplan, birçok yabancı gazeteci katıldı.

Duruşma, 15 Aralık tarihine ertelendi

Ayşe Düzkan, Ragıp Duran ve İnan Kızılkaya’nın hakim karşısına çıktığı dava, 15 Aralık 2016’ya ertelendi.

Eren 22 Eylül, Mavioğlu 29 Eylül’de yargılanacak

Davada DİSK Basın İş Başkanı Faruk Eren 22 Eylül’de, Ertuğrul Mavioğlu 29 Eylül’de İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Kızılkaya her davada sanık koltuğunda

Özgür Gündem Gazetesi’nin tutuklu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya da her davada sanık koltuğuna oturacak.

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma için 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği kampanyası başlatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.