"Özgür Bugün Gazetesi"ni çıkaran 3 gazeteciye 3 yıl istendi!

"Özgür Bugün Gazetesi"ni çıkaran 3 gazeteciye 3 yıl istendi!

Bugün Gazetesi'nin yayıncısı Koza İpek Basın ve Basım A.Ş.'nin şikayeti üzerine "Özgür Bugün Gazetesi"nin yayınlanmasından sorumlu tutulan üç kişi hakkında "Marka hakkına tecavüz" suçundan dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bugün Gazetesi ve Millet Gazetesi’ni yayınlayan Koza İpek Basın ve Basım A.Ş.’nin sahibinin Hamdi Akın İpek olduğu, İpek’in, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada Fethullah Gülen’in liderliğini yaptığı FETÖ/PYD terör örgütünün şüphelisi olduğu, şirketlerine de kayyımlar atandığı belirtildi.

Bugün ve Millet isimli iki gazetenin kayyımlar tarafından yönetilen şirketlerden Koza İpek Basın ve Basım A.Ş. bünyesinde yayınlandığı ifade edilen iddianamede, Özgür Bugün ve Özgür Millet gazetelerinin de Feza Gazetecilik A.Ş.’nin tesislerinde marka hakları ihlal edilerek basıldığı ifade edildi.

Müşteki Koza İpek A.Ş.’nin şikayeti üzerine Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından çıkarılan kararla 11 Kasım 2015 tarihinde Feza Gazetecilik A.Ş.’nin Yenibosna’daki adresine gidildiği kaydedilen iddianamede, Feza Gazetecilik A.Ş.’nin tesislerinde 11 adet kamyon içinde toplam 14 bin 620 adet Özgür Bugün isimli gazetenin tespit edildiği, bu gazetelerin sadece 3 adedine mahkeme kararı gereği el konulduğu bilgisine yer verildi.

Özgür Bugün Gazetesi'nin basımından gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yılmaz, imtiyaz sahibi ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü aynı zamanda Feza Gazetecilik A.Ş.’nin Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Güner ve Feza Gazetecilik A.Ş. Baskı Direktörü Sedat Kızıltunç’un sorumlu olduğu belirtilen iddianamede, “Müşteki firmanın hak sahibi bulunduğu tescilli markası olarak bilinen ve tanınan Bugün markası, ortalama zeka düzeyindeki tüketiciler nezdinde aynı logodaki Bugün yazısı ve markası daha küçük boyuttaki Özgür kelimesinin soluna yatay yazılarak "Özgür Bugün" ismi ve logosu yazıldı. Bilirkişi incelemesi gerektirmeyecek derecede açık iktibas ve iltibas olgularına neden olduğundan marka hakkına tecavüz suçunu oluşturuldu” denildi.

İddianamede şüpheliler Yılmaz, Güner ve Kızıltunç’un, “Marka hakkına tecavüz” suçunu işledikleri iddia edilerek, her üç şüphelinin de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları istendi. İddianamenin gönderildiği Bakırköy 1. Fikri Sınai Haklar Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.

NE OLMUŞTU?

Mahkeme kararı ile Bugün gazetesinin yayıncısı Koza İpek Basın ve Basım A.Ş.’nin yönetimine atanan kayyımlar, “Özgür Bugün” isimli bir gazetenin piyasaya sürülmesi üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak suç duyurusunda bulunmuştu. 

Koza İpek Basın A.Ş.’nin, “Marka hakkına tecavüz” gerekçesiyle yaptığı bu başvuru üzerine Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği, 11 Kasım 2015 tarihinde gazetenin künyesinde baskı tesisi olarak gösterilen Feza Gazetecilik A.Ş.’nin Yenibosna’daki adresinde arama yapılmasına, Özgür Bugün gazetesinin bulunması durumunda da 3 adet nüshasına el konulmasına kararı vermişti.

Aynı gün polisler eşliğinde gidilen adreste kamyonlar içinde 14 bin 620 adet Özgür Bugün Gazetesi’nin dağıtıma hazır olduğu görüldü. Mahkeme kararı gereği bu gazetelerin üç adedine el konularak soruşturma başlatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.