Özgür basın, baskıyı protesto etti

Özgür basın, baskıyı protesto etti

Özgür basın, Cizre vahşeti ve gazetecilere yönelik baskıyı protesto etti.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), Cizre'de yaşanan katliamlar, vahşet bodrumunda yaralı olarak bulunan ve kendisinden haber alınamayan Azadiya Welat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş ile gözaltına alınan DİHA muhabirleri Nazım Daştan ve Feyyaz İmrak ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya, bölgedeki gazetecilerle dayanışmak amacıyla Haber Nöbeti'ne katılan gazetecilerden Fehim Işık ve Fatih Polat da destek verdi. Azadîya Welat Gazetesi binası önünde yapılan açıklamada, "Tundî me bêzar nake" ve "Rastî di tarîtîyê namîne" dövizleri taşındı.

Eylemde konuşan ÖGC Eşbaşkanı Hakkı Boltan, AKP'nin Kürdistan'da başlattığı savaş konseptinin ardından her geçen gün insanların katledildiğine dikkat çekti. Cizre, Sur ve birçok yerde katliamların yapıldığını söyleyen Boltan, devletin bu katliam politikalarını açığa çıkaran özgür basın çalışanlarının susturulmak istendiğine dikkat çekti. 

azz.jpg

'Rohat'ın başına bir şey gelmişse sorumlusu hükümettir'

Boltan, Cizre'deki bodrum katlarına yönelik yapılan saldırıları hatırlatarak, "Bu bodrumların birinde haber alınamayan Azadiya Welat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş da vardı. O günden bu yana hiçbir haber alamadık. Rohat infaz edilmişse de sorumlusu hükümet ve devlettir. Cizre ve diğer yerlerde yapılan katliamların üzerini kapatmak için tüm gücünü basına yöneltmiş durumda" dedi. Gözaltına alınan muhabirlerimiz Nazım Daştan ve Feyyaz İmrak'ın serbest bırakılmasını isteyen Boltan, saldırılar karşısında sessiz kalmayacaklarını ve sonuna kadar gerçeğin peşinde koşacaklarını ifade etti.

'Gazeteci arkadaşlarımız serbest bırakılmalı'

Ardından konuşan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da, sokak ortasında meslektaşlarının başlarına silah dayatılması ve kurşunların hedefi olmalarının kendilerini endişelendirdiğini dile getirdi. Polat, şöyle devam etti: "Burada tek bir gazetecinin özgür olmaması bizim batıda da özgür olmadığımız anlamına geliyor. Bunun için buraya nöbete geldik. Bu ülkede ve dünyanın her yerinde olduğu gibi can güvenliğinden devlet sorumludur. Diğer tarafta DİHA'nın iki muhabirinin bir an önce serbest bırakılması gerekir. Son zamanlarda dünya tarihine geçecek sayıda gazeteci tutuklandı. Beritan Canözer heyecan davranışları mazeret gösterilerek tutukladı. Diğer meslektaşlarımız görevleri başında gözaltına alınıp tutuklandı."

Eylem, alkış ve "Özgür basın susturulamaz" sloganları ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.