Öykü Günleri 14'üncü kez 'Merhaba' dedi

Öykü Günleri 14'üncü kez 'Merhaba' dedi

İzmirlileri edebiyatçılarla buluşturan İzmir Öykü Günleri'nin 14'üncüsü başladı. Öykü günleri bu yıl "Gençlik ve Barış" temalı olacak.

İZMİR - Konak Belediyesi tarafından organize edilen İzmir Öykü Günleri'nin 14'üncüsü başladı.

"Gençlik ve Barış" temalı öykü günlerinin açılışı Selahattin Akçiçek Eşrafpaşa Kültür Merkezi'nde yapılırken, açılış törenine onur konuğu yazar Necati Tosuner'in yanı sıra çok sayıda yazar ve edebiyatsever katıldı.

Üç gün sürecek etkinliğin ilk gününde geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden yazar Tarık Dursun K. anıldı.

Gazeteci-yazar Lütfü Dağtaş'ın usta yazarın fotoğraflarından oluşan sergisinin de yer aldığı etkinlik Tahsin İşbilen'in ölümünden hemen önce Tarık Dursun K. ile yaptığı kısa filmin gösterimiyle başladı.

Gösterimin ardından Öykü Günleri'nin ilk günü "Yazar Tarık Dursun K. ve Edebiyatı" konulu panele geçildi.

Moderatörlüğünü yazar Şükran Yücel'in yaptığı panelde, yazarlar Ahmet Önel, Aydoğan Yavaşlı, Özlem Fedai ve Hasan Özkılıç, Tarık Dursun K.'nın edebi yönünü ve birlikte yaşadıkları anıları anlattı.

Programının ikinci oturumda ise, bu kez Tarık Dursun K.'nin sineması konuşuldu. Yazar, yayıncı, koleksiyoner Kemal Özdemir ve yazar, fotoğraf sanatçısı Lütfü Dağtaş'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, Tarık Dursun K.'nin filmlerinden seçkiler gösterilerek sinemacı yönü ele alındı. 

Edebiyatseverlerin ilgiyle izlediği panellerin ardından İzmir Öykü Günleri'nin onur konuğu olan yazar Necati Tosuner okuyucularıyla buluştu. Tosuner, "Plastikten yazar yapamazsınız. Bu yüzden öykü günleri devam etmeli" dedi. 

Açılış Timuçin Şahin Jazz Konseri ile son buldu.

Yarına kadar sürecek İzmir Öykü Günleri kapsamında Selahattin Akçiçek Eşrafpaşa Kültür Merkezi'nde çeşitli panel ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.