Otomobilin çarptığı vaşak telef oldu

Otomobilin çarptığı vaşak telef oldu

Kars-Sarıkamış karayolunda yolun karşına geçmeye çalışan ve nesli tükenmekte olan vaşak otomobilin çarpması sonucu telef oldu.

Dört bir tarafı Sarıçam ormanlarıyla çevrili ve yaban hayata ev sahipliği yapan Sarıkamış’ta bir vaşak, karşıdan karşıya geçmek isterken, aracın çarpması sonucu telef oldu. Çarpmanın şiddetiyle sürüklenen vaşağın bir bacağı da koparak gövdesinden ayrıldı. 

Öte yandan Kara’tan Sarıkamış’a ilçesine kayak yapmaya giden vatandaşlar yolun ortasında gördükleri vaşağı yol ortasından kaldırarak yol kenarına bıraktı. Aracın çarpası sonucu telef olan vaşağın nesli tükenmekte olan hayvanlardan olduğunu ifade eden vatandaşlar, vaşağa çarpan aracın sürüsüne tepki gösterdi. Özellikle Sarıkamış bölgesinde bu tür yaban hayvanlarıyla sık sık karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, sürücülerden daha dikkatli olmalarını istediler. 

Daha sonra yollarına devam eden vatandaşlar, yaşanan olaydan üzgün olduklarını da sözlerine eklediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.