Orman: 'Transferde birinci önceliğimiz kaleci'

Orman: 'Transferde birinci önceliğimiz kaleci'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, ara transfer döneminde önceliklerinin kaleci transferi olduğunu söyledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena Stadı’nda NTV Spor’a açıklamalarda bulundu. Sporting Lizbon maçı sonrası performansı tartışma konusu olan kaleci Tolga Zengin ile ilgili olarak, "Tolga çok iyi bir kaleci. Kalecilik maalesef zor bir iş. Futboldaki en zor mevki bana göre. Hata yaparak goller yenilen bir mevki. Dünyadaki her kaleci için geçerli bu. Tolga da hata yaptı ve gol yedi. Taraftarlar da çok reaksiyon gösterdi. Tolga Beşiktaş kadrosu içinde olan bir kaleci. İki maçımız kaldı. O iki maçımızda kim olacak bilmiyorum; ama o iki maçı oynayıp kaleci takviyesi yapacağız zannediyorum. Scout ekibimiz de ben de çalışıyorum. Ligin bitiminden sonra kısa bir ara var. Günay’a da haksızlık etmeyelim. Yeni gelecek olan kaleci hepsiyle rekabet edecek. Stoper transferi olabilir de olmayabilir de. Birinci önceliğimiz kaleci” şeklinde konuştu.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu son maçında Sporting Lizbon’a yenildikleri için üzüldüğünü söyleyen Fikret Orman, “Çok üzüldüm. Beşiktaşlıkar da çok üzüldü. Beşiktaş 1 maç kötü oynayabilir, yenilebilir. Bunlar olağan şeyler. Beşiktaş oyunu kontrol edip 1-0 öne geçtiğinde 65. dakikada düşmeye başladı. O beni çok üzdü. Sezon başından beri en önemli konsantremiz stadı bitirmek ve Beşiktaş’ın şampiyon olması üzerindeydi” diye konuştu.

Vodafone Arena Stadı’nın son durumu hakkında da konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Oyuncular lig maçlarına konsantreler. Çok dezavantajlı olarak geldik lige. Artık oyuncular da alıştı dışarıda maçları yapmaya. Zor günlerden geldik. Statsız camianın şampiyonluğa oynaması çok zor. Stadımız olmadığı için de gelir seviyemiz düşük. Stat için toplam harcamamız 300 milyon TL’yi geçti” ifadelerini kullandı.

Alman golcü Mario Gomez için “Düzgün bir çocuk” diyen Orman, sözlerine şöyle devam etti:
“Beşiktaş’ın çimentosu. Ricardo ilk geldiği gün gibi değil, farklı. İlk geldiği zaman kendini Beşiktaş’tan üstün görerek gelmişti. Beşiktaş’tan gittiği zaman gördü ki kendi Beşiktaş’tan büyük değil.”
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ayrıca oyuncu satmaya niyetlerinin olmadığını ve bir oyuncularına resmi teklif geldiğini fakat bunu açıklayamayacağını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.