Orhan Doğan'ın ismine skandal ret!

Orhan Doğan'ın ismine skandal ret!

Özalp'te belediye tarafından yapılarak halkın hizmetine sunulan Halkevi'ne eski DEP Milletvekili Orhan Doğan'ın adının verilmesini reddeden Özalp Kaymakamlığı, gerekçe olarak, "Hemşerilik bağı olmadığı ve ülke adına başarılı bir çalışması bulunmadığı"nı g

VAN - Özalp Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantısında Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait Halkevi'ne, 2007 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren eski DEP Milletvekili Orhan Doğan'ın isminin verilmesi kararı Özalp Kaymakamlığı tarafından reddedildi. Akıllara durgunluk veren kaymakamlık kararında, ömrü ülke barışını sağlamakla geçen Orhan Doğan için "Hemşerilik vasfı taşımadığı ve eser bırakmadığı" gerekçe gösterildi. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özalp Belediyesi Eş Başkanı Şerafettin Özalp, "Orhan Doğan ismi için sunulan gerekçenin hiçbir hukuksal ve haklı tarafı yoktur. Sayın Orhan Doğan bu ülkede özgürlükler, demokrasi ve barış için ömrünü vermiş, Türkiye siyasetinde takdir görmüş bir insandır. Meclisimiz tarafından alınan bu kararın kabul edilmesi gerekmektedir. Eğer bu karar kabul edilmese zaten meşru bir karar olduğu için fiili olarak pratikte uygulayacağız" dedi.

-1-037.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.