Ordu'da hamsi 12 lira

Ordu'da hamsi 12 lira

Ordu'da balık tezgahlarının vazgeçilmezi olan hamsinin kilosu 12 TL'den satılıyor.

Ordu'da balık tezgahlarının değişmez ismi olan hamsi bu günlerde 12 TL'den alıcı buluyor. Balıkçılar hava şartlarının iyi olmasına rağmen hamsi fiyatlarının artmasını, hamsinin bilinçsiz avlanmasından kaynaklandığını belirtiyor. Altınordu ilçesi Düz Mahalle'de balıkçılık yapan Süleyman Şahin, av sezonun başladığı ilk zamanda hamsiye kota getirilmediği için fiyatın bu günlerde arttığını söyledi.

Hamsi fiyatlarındaki artışın hava şartlarından değil bilinçsiz avlanmadan kaynaklandığının altını çizen Şahin, "Hamsi bu günlerde hava şartlarının iyi olmasına, denizin avlanmaya uygun olmasına rağmen tavan yaptı. Hamsi bu günlerde Karadeniz'i terk etti. Tutulan hamsiler yüksek fiyatlarla satılıyor, tutulamayan hamsiler de Gürcistan ve Rusya taraflarını gitti. Hamsi ilerleyen günlerde dışarıdan gelir ve en az yine 8 TL'ye satılır. Hamsinin azalmasında en önemli sebep bilinçsiz avlanma. Büyük balıkçı tekneleri av sezonu başlar başlamaz bolca hamsi avladı ve fabrikalara gönderdi. Hamsi avlanmasına bir kota getirilse idi biz Nisan ayına kadar hamsi tüketirdik" dedi.

Şahin, tezgahta bulunan istavritin 7, mezgitin 10 ve sarganın 15 TL'den satıldığını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.