'Orada terörist olarak damgalamak kolay ama burada bunun bir karşılığı yok'

'Orada terörist olarak damgalamak kolay ama burada bunun bir karşılığı yok'

Türkiye kökenli vekil Cem Özdemir: Ermeni meselesini kan testine indirmesi çok acı!

“Ermeni soykırımı” tasarısını Almanya Federal Meclisi’ne sunan Türkiye kökenli Alman siyasetçi ve Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, tasarının Alman parlamentosundan geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında kullandığı "Terör örgütünün uzantıları bunlar" ifadelerine dair "Belki orada, içeride kendi gibi düşünmeyeni, kendi arkasından gitmeyeni terörist olarak damgalamak kolay ama burada bunun bir karşılığı yok" dedi.

Erdoğan'ın "Ne Türk’ü be? Bunların kanlarının laboratuvar testinden geçmesi lazım" şeklindeki sözlerine ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Bu tür sütü bozuklar, kanı bozuklar Türk milletini temsil edemezler” şeklindeki ifadelerine de değinen Özdemir, "Acı olan şudur ki; 21. yüzyılda hâlâ bir cumhurbaşkanının siyaseten her türlü eleştiri hakkına sahipken, koskoca bir meseleyi kan testine indirgemiş olması!.." diye konuştu.

Türkiye tarafından gelen tepkileri "Linç kampanyası" olarak niteleyen Özdemir, son dönemde kendisine polis koruması verilmesine ilişkin olarak, "Hayatımda iki kez koruma verildi, ikisi de Türkiyeliler yüzünden!" diye konuştu.

Mülteci sorunu 'Ermeni Soykırımı' tasarısını ertelemiş

Özdemir, aynı tasarının geçen sene geri çekilmesiyle ilgili olarak, "Şu an kabul edilen metinden çok da farklı değildi. Sığınmacılar ve göçmenler meselesi bağlamında Türkiye ile kurulan yeni çıkar ortaklığı ağır bastı" diye konuştu. 

Cumhuriyet'ten Selin Ongun'a konuşan Özdemir, 2001'den bu yana değişen 'Ermeni Soykırımı' politikasına ilişkin olarak, "Gelinen noktada eskisinden daha agresif bir soykırım inkârı ve akıllara kazınan, ülkenin Cumhurbaşkanı’nın “Affedersin çok daha çirkin şeylerle bana Ermeni diyen oldu” sözleri var. Zerre kadar iyi niyet görseydim, farklı bir süreci en önce ben desteklerdim" dedi. 

"Hayatımda iki kez koruma verildi, ikisi de ekseriyetle Türkiyeliler yüzünden"

Cem Özdemir, 'Ermeni Soykırımı' tasarısına evet oyu vermesinin ardından Türkiye tarafından "linç kampanyasının hedefinde olması" sebebiyle kendisine polis koruması verilmesi hakkında "İşin ilginci hayatımda iki kez koruma verildi. İkisi de ekseriyetle Türkiyeliler yüzünden. İlki, ilk kez milletvekili seçildiğim 94 sonrasına rastlar. Şimdi ise Türkiye Cumhurbaşkanı’nın doğrudan hedef göstererek başlattığı bir linç kampanyasından korunuyorum. Sizce de abes değil mi Türkiye dışında siyaset yapan bir Alman siyasetçi için?" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.