Operasyon bölgesi yangın yerine döndü

Operasyon bölgesi yangın yerine döndü

Hakkari- Çukurca yolu ile Kato – Marinüs bölgesinde başlatılan askeri operasyonlar aralıksız bir şekilde devam ederken, operasyon bölgesinde büyük bir doğa tahribatı da yaşanıyor.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Bir grup PKK’linin 5 Ağustos tarihinde Hakkari – Hakkari Çukurca yolunun 40. kilometresinde bulunan Şine Köprüsü yakınlarında araçları durdurup kimlik kontrolü yapmasının üzerinden bir ay geçerken, bölgede başlatılan askeri operasyonlar devam ediyor.

Büyük bir kısmı valilik kararı ile ‘Özel güvenlik’ bölgesi ilan edilen ve vatandaşların yaşamı alanı olan dağlarda başlatılan askeri operasyonlar bölgede büyük bir tahribata yol açıyor.

Hakkari- Çukurca Karayolunun bazı noktaları PKK’liler tarafından hafriyat dökülerek trafiğe kapatırken, aynı yolun karakollara yakın bölgeleri ise devlet tarafından ulaşıma kapatılmış durumda.

Vatandaşların alternatif yolları kullanmak zorunda kaldığı bölgede 2 gün önce başlayan yangın ise büyüyerek devam ediyor.

Çeltik (Keha Hemzo) köyü sakinleri helikopterlerin bölgeyi bombardıman altına alması ve Meskan Tepe’de bulunan askeri birlikten atılan obüs ve havan topları nedeniyle köyün çevresindeki 5 ayrı noktada yangın çıktığını ve yangının her geçen saat büyüdüğünü ifade ettiler.

Çıkan yangınla birlikte köylülerin geçim kaynağı olan 20 bini aşkın meyve ağacı kül olurken, ormanlık alanda bulunan binlerce bal arısının da telef olduğu belirtiliyor.

3. gününe giren yangına hiçbir müdahale yapılmadığını ifade eden köy sakinleri çaresiz bir şekilde yangının kendi kendine sönmesini bekliyor.

Gittikçe köye doğru ilerleyen yangını büyük bir endişe içinde seyreden köy sakinleri kendi imkanları ile yangın bölgesine gitmek istediklerin de ise Meskan Tepe’den atılan havan ve obüs toplarının hedefi olduklarını anlatıyorlar.

Köy sakinlerinden Mahmut Temel adlı yurttaş bombardımanına tepki göstererek, çıkan yangından dolayı binlerce ağaçlarının yok olduğunu ve binlerce bal arısının yangından dolayı telef olduğunu söyledi.

Yangının giderek büyüdüğünün ve yaşam alanlarına doğru ilerlediğini ifade eden Temel “Yangın çok büyük ve 5 noktada devam ediyor. Bu yangını söndürme gücümüz yok. Kendi canımızı zor kurtardık. Böyle devam ederse yangın köyümüze de sıçrayacak ve köyü terk etmek zorunda kalacağız” dedi.

Köy sakinlerinin çığlıklarının duyulmadığını kaydeden Temel, “Kimse yangını söndürmek için sesini çıkarmıyor. Bu yaşanan bombardımanın son bulmasını istiyoruz. Artık bu topraklarda savaş değil barışın hakim olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

3-506.jpg

1-20150903124548.jpg

2-761.jpg

4-262.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.