Önderoğlu ve Korur-Fincancı'nın İddianamesi Cuma Görüşülecek

Önderoğlu ve Korur-Fincancı'nın İddianamesi Cuma Görüşülecek

Özgür Gündem ile dayanıştıkları için tutuklanan Önderoğlu, Korur-Fincancı ve Nesin mahkemenin iddianameleri görüşmesini bekliyor.

Özgür Gündem’in Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katıldıkları için haklarında açılan “terör örgütü propagandası” gerekçesiyle tutuklanan üç yayın yönetmeni hakkındaki iddianameler hala mahkemede.

Tutuklananlardan Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi ve bianet raportörü Erol Önderoğlu ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkındaki iddianameler İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde. Mahkemenin iddianameleri Cuma günü görüşmesi bekleniyor.

Gazeteci yazar Ahmet Nesin hakkındaki iddianame ise İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde. Nesin’in iddianamesinin ne zaman görüşüleceği ise belli değil.

50 kişiye soruşturma

Dayanışmaya katılan üç nöbetçi genel yayın yönetmeni 20 Haziran Pazartesi günü ifade vermek için gittiği savcı Eşref Durmuş tarafından mahkemeye sevk edilip tutuklanmıştı.

Önderoğlu, Korur-Fincancı ve Nesin, aynı sebeple hakkında soruşturma başlatılan 50 genel yayın yönetmeninden sadece üçü. 50 kişiden 16’sı hakkındaki soruşturma davaya dönüşmüş, altısı hakkındaysa takipsizlik verilmişti. (BİANET- ELİF AKGÜL)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.