Önder'le Teziç'in türban diyaloğu

Önder'le Teziç'in türban diyaloğu

Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile Sırrı Süreyya Önder arasında geçen ilginç türban diyaloğu..

ANKARA - TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile komisyon üyeleri arasında renkli diyalogların yaşandığı ortaya çıktı.

Radikal'in haberine göre Teziç'e komisyonda ağırlıklı olarak görev yaptığı dönemde üniversitelerde yaşanan türban yasağı soruldu. Yürürlükteki yasaları hatırlatan ve belli mesleklerde türbanın olamayacağını söyleyen Teziç ile komisyon üyeleri anlaşamadı. Teziç ile komisyon üyeleri arasında yaşanan tartışma tutanağa şu şekilde yansıdı:

ÖNDER: BEN SOSYALİSTİM ELHAMDÜLİLLAH

Teziç: Peki, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı kabul ediyor musunuz türbanıyla?

Başkan - Ben ederim, benim için bir sorun yok.

Teziç: Şeyi unutmayın yalnız, ben hukukçuyum, idareciyim beni bağlayan kurallar var, ben onlara isyan edemem.

Önder: Onu siz unutmayın, hukukçu oluğunuzu siz unutmayın yeter bize. Biz unutsak bile beis değil yani.

Önder: Şimdi, ne mani? Yani, idareci olsanız ne olur? Bir şu hayatta özgürlüklerin yanında konuşlanmakla, müesses nizamın yanında konuşlanmak arasındaki farktır bu(...) Ben bir sosyalistim, elhamdülillah.

Teziç: Ben de size uzak değilim.

ANNENİZ KONUMUZ DEĞİL SAYIN TEZİÇ

Önder: Eyvallah. Şimdi, işte o mesafeyi anlamaya çalışıyorum. Şimdi, bir Anayasa Mahkemesi yargıcını ele alalım, siz Sevgili Hocam. Herhangi bir şey uğruna, adına ben bile sizin yerinize haddim olmayarak söyleyebilirim, Sayın Erdoğan Teziç eğilip bükülecek birisi değildir. Size yakıştıramadığınız bir şeyi, bir başörtülü kadına ya da bir başka bir sembolle giyinen insana nasıl yakıştırabiliyorsunuz bu kadar rahatlıkla?

Teziç: Şunu ayırsanıza. Başörtüsüyle, türban. Benim annem mütedeyyindi, başörtülüydü.

Önder: Anneniz konumuz içinde değil Sayın Teziç. Şöyle bir şey, başörtüsü, türban sizin bir meslektaşınızın bu memlekete kazığıdır. Onun için böyle bir şey yok.

TEZİÇ: BURKAYI DA GİYSİN

Önder: Mesela, Nimet Hanım, öğretmen olacak normalde, inançları gereği –özür dilerim, Nimet Hanım burada diye onun şahsıyla söylüyorum- örtünmek istiyor, full tesettür öyle hiçtürban mürban falan değil, inancının böyle olduğunu, böyle yaşamak istiyor.

Teziç: Burkayı da giysin.

Önder: Burka da giyebilir insanlar, çırılçıplak da gezebilirler, böyle yapanlar da var. Müsaade buyurun.

BAKUNİN GİBİ KONUŞUYORSUN

Teziç: Açık sözlülüğü için teşekkür ediyorum, valla Bakunin gibi konuşuyorsun.

Önder: Biraz hısımım olur.

Teziç: Anarşistlerin üstadı biliyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.