Ölü bulunan köy korucusu Mehmet Genç Yüksekova’da toprağa verildi

Ölü bulunan köy korucusu Mehmet Genç Yüksekova’da toprağa verildi

Hakkari-Van karayolunda ölü olarak bulunan köy korucusu Mehmet Genç, Yüksekova'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

YÜKSEKOVA HABER

Önceki gün minibüsüyle Yüksekova ilçesine bağlı Armutdüzü köyüne giderken bir grup tarafından yolu kesilerek kaçırıldığı bildirilen ve bir süre sonra Hakkari-Van karayolunda ölü halde bulunan geçici köy korucusu Mehmet Genç için Yüksekova’da cenaze töreni düzenlendi.

İlçenin Esenyurt mahallesinde bulunan Akarsu Camii önünde düzenlenen törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Vali Yardımcısı Cüneyt Epcin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Acar, kurum amirleri ve Genç’in yakınları katıldı.

krc7.jpg

Yapılan resmi törenin ardından dini vecibeleri yerine getirilen 10 çocuk babası Mehmet Genç’in cenazesi Akalın mezarlığına götürüldü. Cenaze töreninde Genç’in toprağa verilmesinin ardından Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak köy korucusu Mehmet Genç’in oğlu Ayhan Genç’e Türk bayrağı hediye etti. Türk Bayrağı’nı teslim alan Ayhan Genç Vali Toprak’a, “Kardeş kanı akmasın istiyoruz, milletimize zeval gelmesin” dedi. Vali Toprak Genç ailesi ile bir süre sohbet ederek teskin etmeye çalıştı.

Cenaze töreni okunan duaların ardından sona erdi.

krc3-001.jpgkrc4.jpgkrc5.jpgkrc6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.