Öldürülen LGBTİ'li İçin Eylem

Öldürülen LGBTİ'li İçin Eylem

Diyarbakır'da, Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans, İnterseks Oluşumu (LGBTİ) üyeleri cinsel kimlikleri yüzünden öldürülen LGBTİ'liler için basın açıklaması düzenledi.

İstanbul Tarlabaşı Daracık Sokak’ta 21 Nisan tarihinde transseksüel olduğu için saldırıya uğrayıp öldürülen Çağla Joker için LGBTİ Oluşumu üyeleri, Ofis semtinde bir araya geldi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan LGBTİ Oluşumu üyesi Didem Zara, "Cinsel kimlikleri yüzünden katledilen transları, translar onurumuzdur diyerek sahipleniyoruz. Öte yandan, cezaevlerinde hak ihlalleri sürüyor. Cezaevlerinde, çiğnenen insan hakları, zedelenen insan onurudur. Devlet LGBTİ’liler için hiçbir sosyal hizmet alanı sağlamazken ayrı bir cezaevi yapılacağı duyuruluyor. Kriminal bir vakaya indirgenen LGBTİ varoluşu ayrı cezaevlerinde tecrit edilmek isteniyor. Açlık grevine girmek zorunda bırakılan trans tutsakların mücadelelerinin koşullar düzelinceye kadar takipçisi olacağız. Trans tutsaklar yalnız değildir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.