Olay yerinde 17 kurşun çekirdeği toplanıldı

Olay yerinde 17 kurşun çekirdeği toplanıldı

Sur'da, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledildiği tarihi Dört Ayaklı Minare'ye 111 gün sonra yapılan olay yeri incelemesinde 17 kurşun çekirdeğinin toplanıldığı öğrenildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım günü basın açıklaması yaptıktan sonra sokakta kameralar önünde vurulan Diyarbakır Barosu Tahir Elçi katledilmesinin üzerinden 111 gün geçtikten sonra olay yeri incelemesi yapıldı. Aralarında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, soruşturma savcısı, Diyarbakır Barosu yetkilileri, olay yeri inceleme ekipleri, Sivil Savunma ekipleri ile bomba, enkaz ve ceset arama uzmanı köpekler, Tahir Elçi'nin katledildiği Dört Ayaklı Minare'nin etrafında çalışma başlatıldığı öğrenildi. Önceki gün yapılan incelemenin dünde devam ettiği öğrenilirken ekibin yapacağı çalışmanın ardından oluşturacağı raporun dava dosyasına ekleneceği öğrenildi.

'Olay yerinden 17 kurşun çekirdeği toplanıldı'

Baro avukatlarının ifadelerine göre, cinayetin üzerinden 15 hafta geçmesine rağmen Elçi'nin soruşturma dosyasında henüz hiçbir ilerlemenin olmadığı, olay yerinde 109 gündür çatışmaların yaşandığı ve moloz yığınların içerisinde 17 kurşun çekirdeğinin toplanıldığı ve yer ölçümlerinin yapılarak laboratuara gönderildiğini bilgisi paylaşıldı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin polis kurşunlarıyla katledildiği sırada olay yerinden koşarak geçen Mahsun Gürkan ve Uğur Yakışır'ın katledilmesinden hemen sonra savcılık tarafından inceleme yapılması ise dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.