'Olay aydınlatılmazsa göç ederiz'

'Olay aydınlatılmazsa göç ederiz'

Roboski'de yakınlarını kaybedenler olayın aydınlatılmaması halinde Irak'a göç edeceklerini söylediler.

ANKARA - Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere alt komisyonu dün Genelkurmay'ın önceki gün akşam saatlerinde gönderdiği Uludere raporunu görüştü. Raporda Genelkurmay harekâtın sınır dışı kurallarına uygun olarak yapıldığı bilgisini verdi.

EMİR KİMDEN GELDİ?

Raporda, Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin'le ilgili son istihbarat bilgisinin 24 Aralık'ta verildiği kaydedildi. "vur" emrinin kimden geldiğiyle ilgili bilgi ise yer almadı. İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Milli Savunma Bakanlığı istdiğimiz belgeleri gizlilik gerekçesiyle göndermedi" dedi.

RAPOR TATMİN ETMEDİ

Alt Komisyon Başkanı İhsan Şener "Raporda, 'harekât sınır dışı kurallarına uygun olarak yapılmıştır' ifadesi yer alıyor. Ayrıca, soruşturmanın gizliliği gerekçe gösterilerek özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma dolayısıyla bazı belgelerin paylaşılamayacağı söyleniyor. Kişisel görüşüm, Genelkurmay'ın raporu, tatmin edici bir yanıt değil" diye konuştu.

Öte yandan Komisyon, Uludere'de yakınlarını kaybeden Özer Ürek, Ferhat ve Veli Encü ile görüşerek bilgi verdi. Veli Encü, "Komisyonun bu olayı aydınlatacağından şüphemiz yok. Olur da failleri açıklanmazsa ve cezalandırmazsa aileler köyü terk edecektir. Kuzey Irak'a göç edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum