Oktay Vural, Akşener'e destek verecek mi?

Oktay Vural, Akşener'e destek verecek mi?

MHP Grup Başkan vekilliğinden istifa eden Oktay Vural, 'Akşener'e destek vereceği' iddiasına yanıt verdi.

MHP Grup Başkan vekilliğinden istifa eden Oktay Vural, Habertürk'ten Kübra Par'a istifası ve MHP'de yaşananlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Meral Akşener'e destek vereceği iddialarıbna Vural şu şekilde cevap verdi:

"Beklentisi olanlar bu değerlendirmeleri yapıyorlar ama ben tavrımı başkalarının değerlendirmeleriyle yapacak değilim. Bu süreçlerin nasıl başarıya ulaşacağını değerlendirip akıl süzgecinden geçirerek bir karar vereceğim. Bu kararı verince de samimi fikrimi açıklamış olacağım. Hangi kararı vermiş olursam olayım, o karar bu hareketin korunmasına yönelik olacaktır. Herkes bundan emin olabilir. 10 Temmuz’da kadrolar değişecek. Yeni bir şeyler olacak. Şimdi istifa etmemin sebebi, bu ortam içinde neler yapılması gerektiğini ifade edebilmektir. Söylediğimiz sözler makam için zannedilebiliyor ama ikbal arayışında değilim. Allah’ıma hamdolsun ki bakan, genel başkan yardımcısı, grup başkanvekili oldum. Partimi iyi temsil ettiğime inanıyorum. Mücadeleci bir insanım. Güven sağladım. Yenilenme sürecine katkı sağlamak istiyorum. Herkes rahat olsun."

İstifa kararını vermeden önce Bahçeli'yle güzel ve medenice konuştuğunu ifade eden Vural, "Genel başkanımız bunu ifade etmediğine göre bunlar doğru şeyler değil. Partimle ilgili görüş ve düşüncelerimi medyayla paylaşacağımı ifade ettim. Neye ihtiyaç olduğunu, ne yapılması gerektiğini anlatacağımı söyledim." sözlerini kullandı.

‘SEÇMENİN MHP ALGISINI DEĞİŞTİRMELİYİZ’

Vural: “Politik mühendislik sorunu ile karşı karşıyayız. MHP dışında fikir beyan edenlerin hepsi, MHP’ye operasyon yapmak istiyor. “MHP öldü bitti”, “MHP dönüşmeli” gibi açıklamalar yapıyorlar. Bizim dönüşmeye değil yenilenmeye ihtiyacımız var. Milliyetçi ülkücü hareke-tin duruşu doğrudur ama bunları sunuşumuz aktif, etkin ve yeterli değildir. Genel başkanımız da ‘Biz kendimizi anlatma özürlüsüyüz’ diyor. Sadece anlatmamız değil insanların algısını değiştirip MHP’ye oy vermelerini sağlamamız ve iktidara odaklanmamız gerekiyor.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.