Oklahoma'da silahsız bir siyahı vuran polis yargılanacak

Oklahoma'da silahsız bir siyahı vuran polis yargılanacak

Savcılık, Oklahoma Tulsa'da bozulan aracının yanında bekleyen siyah adamı öldüren polis memurunun "adam öldürme" suçlamasıyla yargılanacağını açıkladı.

Polis memuru Betty Shelby geçen hafta, yolda bozulan aracının yanında duran Terence Crutcher'i vurarak öldürmüştü.

Crutcher'ın aynı sırada başka bir polis tarafından hedef alınan kişiyi etkisiz hale getiren şok tabancasıyla vurulduğu da kaydedilmişti.

Shelby'nin en az dört yıl hapis cezasına çarptırılabileceği bildriliyor.

Polis memuru, olaydan sonra Crutcher'in emirlerine uymadığını ve arabasının camına doğru uzandığında onu vurduğunu söylemişti.

Polisin avukatı ise Crutcher'ın arabasında sentetik bir uyuşturucu olan PCP bulunduğunu, davranışlarının uyuşturucu etkisiyle açıklanabileceğini söylemişti.

Crutcher'ın ailesi ise polisin anlatımlarına karşı çıkıyor, aracın camının kapalı bulunduğuna dikkat çekiyor, Crutcher'ın aracında ya da üzerinde silah bulunmadı.

Tulsa'da olay barışçı gösterilerle protesto edilmişti.

Kuzey Carolina'da yasaklar delindi

Diğer yandan, Keith Lamont Scott adındaki bir siyahın polis tarafından vurulmasını protesto eden kalabalıkların iki gece üstüste sokağa döküldüğü Kuzey Carolina'daki Charlotte bölgesinde olayların önüne geçmek amacıyla dün gece konulan sokağa çıkma yasağı etkili olmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.